×

Magda gotuje | Fit brownie z czerwonej fasoli bez mąki i cukru

20 listopada 2016 33
Hej skarby. Dzisiejszym postem postaram się was przekonać, że bycie fit wcale nie oznacza, że musimy rezygnować ze słodkości. Przygotowałam dla was przepis na niesamowicie przepyszne ciacho z czerwoną fasolą. Brzmi dziwnie? Też tak najpierw myślałam, tym bardziej, że czerwonej fasoli nie lubię, ale uwierzcie mi, że jeżeli ktoś nie wie, że jest ona w środku, to po smaku nigdy w życiu jej nie rozpozna :)


Do przygotowania ciasta potrzebujemy:
- blaszki typu keksówka,
- 2 jajek,
- puszki czerwonej fasoli,
- 1 małego banana,
- 2 czubate łyżki kakao,
- 1 łyżkę oleju kokosowego,
- 1 płaską łyżeczkę proszku do pieczenia,
- 100 g ksylitolu,
- blendera.

Fasolę odsączamy, dokładnie przepłukujemy wodą i osuszamy. Dodajemy do niej 2 jajka, pokrojonego banana, ksylitol, olej kokosowy, proszek do pieczenia i oczywiście kakao.
Całość blendujemy, aż do uzyskania gładkiej masy. U mnie trwało to ok. 7-10 min, aż fasolka została całkowicie rozgnieciona.
Masę przelewamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 40 min w temperaturze 190 stopni.

Ciasto banalnie proste w wykonaniu, a przy tym obłędne w smaku. Smacznego :)

33
Witam Cię serdecznie na moim blogu. Usiądź wygodnie i rozgość się. Mam nadzieję, że znajdziesz tu coś dla siebie i zostaniesz ze mną na dłużej. Jeśli masz jakieś pytania, propozycje - pisz śmiało. Pamiętaj, że jestem tu dla Ciebie i zawsze służę pomocą.

33 komentarze:

  1. Oj kusisz...;-) chyba zrobię. Ciekawa jestem czy filtrujesz swoją kuchenną wodę, na której przygotowujesz posiłki?

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno zrobię ten smakołyk, jest prosty w wykonaniu i składniki mi jak najbardziej odpowiadają:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciasta z fasoli jeszcze nie robiłam :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę wypróbować, bo uwielbiam brownie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wypróbuję Twój przepis, na pewno będzie pycha

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam fasolowe brownie, ale zamiast cukru używam syropu klonowego ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fasolowego brownie nie jadłam, za to sama kilkakrotnie piekłam mooocno bananowe!

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda genialnie, narobiłaś ochoty

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny przepis! :) Nie sądziłam, że można zrobić ciasto z fasoli. Na pewno wypróbuję. Obserwuję

    OdpowiedzUsuń
  10. Brownie z fasoli jest dla mnie najlepszym wymysłem XXI wieku! Wspaniałe jedzenie szczególnie, że zdrowo i pysznie jednocześnie.

    wwwliftmygirl.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Robiłam takie ostatnio tylko z dodatkiem izolatu białka dla sportowców :)
    Mój J. tak się zajadał, że w tym tygodniu "wjechała" kolejna porcja ;)
    Uwielbiam takie ciasta :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Z rana taka dawka słodkiego byłaby idealna do kawki :) apetyczne ciacho :)

    OdpowiedzUsuń
  13. O matko jakie pyszności i to mój ulubiony Brownie... :D aż mi ślinka cieknie na sam widok :D

    OdpowiedzUsuń
  14. jestem ciekawa jak smakuje takie ciacho z fasolką ;)
    PorcelainDesire

    OdpowiedzUsuń
  15. Tak myślę, czy jak bym je zrobiła to by się w domu pokapowali że im ciasto fasolowe zrobiłam
    Muszę wyprobować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę że nie ;) U mnie nikt się nie zorientował :)

      Usuń
  16. Z czerwoną fasolą? Pierwsze widzę :) - może temu,że mało udzielam się w kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też byłam w szoku kiedy pierwszy raz zobaczyłam ten przepis. Ale jednak ;)

      Usuń
  17. zawsze byłam ciekawa jak smakuje to ciasto

    OdpowiedzUsuń
  18. O, super! Wygląda ekstra :) Ciekawy pomysł na wykorzystanie fasoli, nie pomyślałabym, że można z niej robić ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Świetny przepis :) na pewno spróbuję

    OdpowiedzUsuń
  20. Wyglądają niezwykle apetycznie, jestem bardzo ciekawa jak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  21. WoW! jakie pyszności :)

    Zapraszam-Mój blog
    Odwdzięczam się za każdą obserwacje :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Wygląda przepysznie! Kusisz :D Gratuluję wygranej w Rabble :)

    OdpowiedzUsuń
  23. kiedys jak sie interesowałam dietą SouthBeach to pamietam, ze to ciasto było hitem!

    OdpowiedzUsuń
  24. uwielbiam ten przepis, często serwuję :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Szkoda, że w przepisie są jajka, mam na nie alergię :(

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 W-SEKRECIE.PL