×

Nowa odsłona bloga + przepyszne ciacho 3Bit

12 września 2015 57
Kilka dni temu wspominałam wam, że pracuję nad nowym szablonem bloga. Miały być niewielkie zmiany a ostatecznie wyszła prawdziwa rewolucja. Postanowiłam zmienić nie tylko wygląd ale także zakres tematyczny bloga. W końcu nie samymi kosmetykami kobieta żyje :). Dlatego też częściej niż dotychczas będą pojawiać się posty lifestylowe. Trochę mody, kuchni a także filmów i książek, czyli jednym słowem wszystko co lubię. Pojawiła się jeszcze jedną zmiana, której obawiam się najbardziej. Chodzi o nazwę bloga. Akademia urody w dniu dzisiejszym przeistoczyła się w Sekrety kobiety. Mam nadzieje, ze szybko się przyzwyczaicie i nie będziecie miały problemu żeby powiązać ją z moim blogiem. Zmiany te mają dla mnie duże znaczenie. Po blogowym kryzysie, który ostatnio przechodziłam potrzebowałam odświeżenia i tak jakby nowego startu. Stary format bloga nie do końca mnie satysfakcjonował i myślę, że właśnie dlatego zaczęłam się wypalać. Wierzę, ze teraz wszystko się zmieni a mój entuzjazm przełoży się na lepszą treść i zwiększy wasze chęci do odwiedzin.


Dziś przygotowałam dla was pierwszy post z nowej serii "Kuchnia Mirabelki". Będzie to przepis na jedno z moich ulubionych ciast a mianowicie 3Bit.

Składniki, których potrzebujecie do jego wykonania:
- puszka masy kajmakowej (może być również toffi, czekoladowa czy jakikolwiek inny smak - co kto lubi)
- 500 ml śmietany 30%
- krem karpatka 3 min. dr. Oetkera
- herbatniki (jeżeli chcecie aby ciasto było mniej słodkie możecie zastąpić je krakersami)
- czekolada
- margaryna
Sposób przygotowania:
Ciasto jest banalne i bardzo szybkie do wykonania. Blaszkę wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy na nich masę kajmakową i układamy kolejną warstwę herbatników.
Gotujemy krem karpatkowy wg. przepisu podanego na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia a następnie ucieramy z 1 margaryną. Gotowy krem wykładamy na herbatniki. 
Śmietanę ubijamy na sztywno i rozprowadzamy na cieście. Całość posypujemy startą czekoladą.
Wstawiamy do lodówki na min. 3 godziny.


Smacznego :)
57
Witam Cię serdecznie na moim blogu. Usiądź wygodnie i rozgość się. Mam nadzieję, że znajdziesz tu coś dla siebie i zostaniesz ze mną na dłużej. Jeśli masz jakieś pytania, propozycje - pisz śmiało. Pamiętaj, że jestem tu dla Ciebie i zawsze służę pomocą.

57 komentarzy:

  1. PS. Zmiana na lepsze, uwielbiam kuchnię i przepisy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo. Postaram się aby pojawiały się częściej bo ostatnio eksperymenty w kuchni sprawiają mi coraz większą frajdę :)

      Usuń
  2. Pyszności, ja lubię jeszcze ciasto Rafaello.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na Rafaello miałam fazę przez cały lipiec. Kończyliśmy jedno, a ja brałam się za robienie następnego. W końcu rodzinka powiedziała Stop i musiałam poszukać czegoś innego :)

      Usuń
  3. Kurczę, narobiłaś mi ochoty na to ciasto :))
    A nowy wygląd bloga jak najbardziej na plus :) Sama też ostatnio zmieniłam szablon kompletnie i teraz jest chyba dużo lepiej ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ładnie wygada blog. Dokładnie popieram. Nie samymi kosmetykami człowiek żyje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo korzystne zmiany, ja kilka razy zmieniałam nazwę bloga i długo nie mogłam się zdecydować o czym chcę pisać, aż w końcu pozostało na opisywaniu różnych produktów :D
    A 3 bita robiłam kilka razy i uwielbiam to ciasto, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię 3bita baardzo. Ja czasem zamiast kremu karpatkowego robię zwykly krem budyniowy, a na wierzch podsmażam wiórki kokosowe

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też czasami robię krem budyniowy i wychodzi równie smacznie ale patentu z wiórkami nigdy nie próbowałam :)

      Usuń
  7. Uwielbiam to ciasto :) Szablon aktualnie wygląda świetnie :) Obserwuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że zmiana się podoba i serdecznie witam w moich skromnych progach :)

      Usuń
  8. Mniaaam, wygląda mega smakowcie! :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie ♥ Buziaki!

    OdpowiedzUsuń
  9. Zmiany na plus, a ciasto wygląda mmm!

    OdpowiedzUsuń
  10. Rzeczywiście pychota i to niezła:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zmiana jak najbardziej na plus - podobają mi się takie przejrzyste strony. Ciasto poezja :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Odpowiedzi
    1. Ja również. To od lat mój ulubiony baton, a teraz także i ciasto :)

      Usuń
  13. wygląda przepysznie! Aż zgłodniałam :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Zmiany zdecydowanie na plus, jest czytelnie i przejrzyście :) Ciasto wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo bo zależało mi właśnie na tym aby było jak najbardziej czytelnie. A ciacho nie tylko wygląda ale i smakuje świetnie :)

      Usuń
  15. Tak to juz jest że my kobiety potrzebujemy zmian :) Najważniejsze byśmy my same czuły się dobrze na naszym blogu, wtedy i czytelnicy to wyczują :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja teraz w końcu czuję się na własnym blogu jak u siebie. Mam nadzieję, że masz rację i wkrótce przełoży się to na jego jakość i częstotliwość odwiedzin :)

      Usuń
  16. Super zmiany!

    A ciasto często robie :D jest szybkie i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Znam to ciasto i je uwielbiam! :D Proszę, tylko dodawaj te posty o jedzonku z rana, bo inaczej przytyję 10 kg jedząc po nocach przez czytanie o takich słodkościach, mniam... :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Da się zrobić. :D Obiecuję, że postaram się pisać o takich smakołykach właśnie rano :)

      Usuń
  18. Zmiany na plus ;) ciasta jeszcze nie robilam ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. OMG ! ale narobiłaś mi smaku <3

    OdpowiedzUsuń
  20. Zmiany są potrzebne, a Twój blog wygląda teraz świetnie. My - kobiety, potrzebujemy czasem urozmaicenia :)
    Myślę, że to bardzo dobrze, że rozszerzasz tematykę. Mnie ciągłe pisanie o kosmetykach trochę męczy i lubię wplatać coś od siebie. Powodzenia!
    PS Ciacho wygląda obłędnie i pewnie tak smakuje. Szkoda, że nie jadam glutenu (herbatniki) i nabiału (śmietana) :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie też pisanie tylko o kosmetykach po pewnym czasie zaczęło męczyć. Potrzebowałam jakiegoś urozmaicenia i właśnie stąd pomysł na zmiany :)

      Usuń
  21. Znam to ciasto :) A nowy wygląd bloga bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Ale wygląda! O tej godzinie robić mi takiego smaka?!:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tam oj tam :) Czasem można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa :)

      Usuń
  23. zmiany oczywiście na plus, pieknie się zrobiło.
    A 3-bit to nasze ulubione ciasto, które często gości na naszym stole

    OdpowiedzUsuń
  24. Świetnie wygląda i na pewno pysznie smakuje :D

    OdpowiedzUsuń
  25. Wygląda pysznie, chociaż ja ostatnio staram się unikać jedzenia słodyczy, chociaż z różnym skutkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  26. ahh podziel się takim kawałkiem :))

    OdpowiedzUsuń
  27. Nowa odsłona bloga bardzo mi się podoba ;) a ciasto pychotka <3

    OdpowiedzUsuń
  28. Pyszności, jeszcze tego ciasta nie robiłam :))

    OdpowiedzUsuń
  29. Świetny wygląd bloga :) Gratuluje zmian ! P.s ja też coś kombinowałam z zmianami ale przyznam że się nie znam do końca na tym bo wszytko w html jest dla mnie za trudne. Podoba mi się bardzo menu, jest przejrzyste i czytelne :D

    OdpowiedzUsuń
  30. bardzo tu ładnie, a to ciasto znam i uwielbiam od lat

    OdpowiedzUsuń
  31. Wow, jestem pod wrażeniem :) A przepis sobie zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń
  32. Nowy wygląd prezentuje się naprawdę cacy :)
    A co do ciasta - był taki okres, że robiłam je bardzo często. Teraz jednak z uwagi na ograniczenia dietowe już go nie robię, ale wybitnie nie cierpię z tego powodu :) Odnalazłam dzięki temu wiele inspiracji na ciasta nie tylko pyszne, ale też odżywcze :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 W-SEKRECIE.PL